Miljötänk och noga utvalda råvaror

Restaurang & Kafé

Som gäst på Stallgården får du vällagad mat med råvaror av hög kvalitet och garanterat närproducerat kött från vår chark. Vi väljer svenska råvaror så långt vi kan. Våra smaksäkra kockar lagar all mat från grunden, samt bakar dagsfärskt bröd och läckra bakverk själva.
Vår ambition på Stallgården är att det skall bli så lite svinn som möjligt, helst inget alls. Vi vill att det ska vara en hållbar jord att leva på länge, men vi vill också servera bra mat, inte bara god utan även bra för oss att äta.
Hjälp oss gärna att hålla svinnet nere genom att inte ta mer sallad på salladsbuffén än vad du kommer att äta upp. Önskar du mer mat, så säg bara till!

Noga utvalt kaffe

Varför väljer vi att ta betalt för kaffet?
Vårt kaffe och te är av hög kvalitet och miljökompenserat, så därför har vi valt att ta en liten slant för koppen på maten för de som önskar en kopp. Förhoppningen är att vi nu ska slippa hälla ut massor med kaffe, som vi tidigare gjort.

Chark & Skafferi

Här finner du kött av hög kvalitet från gårdar nära oss, styckat av våra duktiga styckmästare. Vi har charkuterier och goda ostar från utvalda svenska producenter, men även produkter valda med omsorg från andra länder.
I skafferihyllorna hittar du goda tillbehör och andra godsaker.

Med den här kombinationen av våra verksamheter är visionen att uppnå ett miljömässigt hållbart kök med kött från gårdar nära oss, samt drömmen om närodlade grönsaker från egen köksträdgård och växthus. Redan nu har en bär- och fruktträdgård anlagts och även en mindre kryddträdgård, som kan förse våra kockar med färska örter, frukter och bär.
Tillsammans möt en hållbar jord med mycket matglädje!

Ladda er elbil med el från våra solpaneler

Det finns 3 elstolpar, där ni som besöker gården kan ladda er elbil gratis.
Vi jobbar fn med att utveckla vår energihantering, ett spännande projekt med stark miljöprofil.