Historia

Svälte 230 är en av de tre ursprungliga Svältegårdarna som ligger vid vackra Lanesundsviken. På gården har det bedrivits lantbruk sedan tidigt 1600-tal. Gården har funnits i familjen Nilssons ägo sedan dess, förutom under perioden 1930-2005 då gården hade andra ägare.

Stallgården påbörjade sin verksamhetsresa 2008 när 2 Fröknar satsade på att förverkliga en dröm om en liten inredningsbutik på landet. De två fröknarna öppnade butiken i det då lilla röda magasinet en solig majdag och lockade många besökare med sin smakfulla inredning och goda kakor. Utbyggnaderna blev fler och fler och i samband med att restaurangen byggdes 2015 ökade man sin butiksyta rejält och lämnade över kakbakandet med varm hand till restaurangen.

Stallgården krog och kafé öppnade 2015 och drevs då av arrendatorer. April 2017 tog gårdens ägare själv över driften av restaurangen och utvecklar nu tillsammans med ett engagerat team gårdens verksamhet mot att bli ett än mer attraktivt besöksmål för både smaklökar, öga och själ.